Sofiya (sophiya) wrote,
Sofiya
sophiya

Recipe: Freshwater basa/ Пресноводный пангасиус (баса)

Here is my favorite baked-fried basa fish recipes. In case you are wondering, basa (Pangasius bocourti) is a fresh water fish in the same family as the catfish.Это мой любимый рецепт, как готовить печено-жареного пангасиуса. Если интересно, то баса (Pangasius bocourti, пангасиус) - это пресноводная рыба семейства сомообразных.

  1. Grease the pan with oil (I used virgin olive).
  2. Place freshwater basa on a baking , sprinkle with salt, pepper and basil.
  3. Put in the oven for half an hour, the temperature in the owen 180 degrees. The fish will dry up in the owen.
  4. When the fish is almost ready, I roast it in a pan.
  5. Freshwater basa cooked in the owen doesn't stick to your pan or fall apart.
  6. Fry until golden brown.
  1. Смажьте противень маслом (я использовала очищенное оливковое).
  2. Положите пангасиуса на противень, посыпьте солью, перцем, базиликом.
  3. Поставьте в духовку на полчаса, 180 градусов. Рыба подсохнет и выделит лишний сок.
  4. Когда рыба уже практически готова, я ее поджариваю на сковороде. Предварительно подпеченный таким образом пангасиус не пригорает и не разваливается.
  5. Поджаривать до золотистого цвета.
Получается аппетитно и вкусно! :-)

Tags: fish/ рыба, photo/ фото, recipe/ рецепт
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    Anonymous comments are disabled in this journal

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 2 comments